VOCAL MODULATOR

10 ml

HARGA
PENGGUNA : RM 63.60
AHLI : 53.00


FORMULA SUARA (BERASASKAN SERI WAJAH – NW9)
Suara merupakan tenaga bunyi dengan getaran yang mempunyai ukuran gelombang tertentu bergetar hasil daripada tekanan udara dari dalam binaan rongga tubuh malah melibatkan seluruh tubuh secara praktikal.
Aliran udara yang wujud di dalam paru-paru secara pernafasan akan dilaraskan-halus oleh korda vocal iaitu kumpulan unit-unit neuromuscular bagi kawalan nada suara melalui pengubahsuaian posisi dan tekanan tertentu. Mukosa yang terdapat di dalam korda vocal menghasilkan getaran dalam penghasilan suara. Justeru sebarang perubahan keadaan, keradangan atau kecederaan pada korda vocal boleh menjejaskan penghasilan kualiti suara dan seluruh sistem tubuh.
Formula ini dihasilkan untuk meningkatkan tekanan udara di bahagian subglotis (subglottic) yang merangsang korda vocal supaya terbuka semula untuk pernafasan atau pembebasan udara yang lebih selesa dan mudah dengan kebolehan kontraksi otot toraks dan dinding abdomen.
“Bunyi suara mampu menguasai ruang tanpa batasan. Penyampaian fakta ilmiah yang terjalin dan terbentuk melalui kekuatan dan keseimbangan suara berupaya menterjemah sesuatu sebagai kejadian. Ilmu yang disuarakan dapat membentuk…” Prof Emeritus Dr Norhisham Wahab.
Pengawalan salur udara sewaktu respirasi akan membenarkan proses pola pernafasan yang seimbang sewaktu pergulangan mengeluarkan suara yang tinggi.
Mekanisma getaran memerangkap tekanan udara di bahagian subglotis sebelum ditingkatkan semula dan corak getaran vocal akan berulang untuk mengeluarkan bunyi lantang dan sangat bergema.
Perubahan getaran bunyi pada bahagian faring juga menentukan bunyi pertuturan. Mass limfa dalam gegelang Waldeyer sangat memainkan peranan dalam sistem imun tubuh khususnya pada kotak suara dan seluruh bahagian mulut dan tekak.

KAEDAH PENGAMBILAN:
Gunakan setitik bersama air sejuk dan ais lalu disapukan ke seluruh muka setiap malam dan pagi. Amalkan secara konsisten setiap hari untuk sekurang-kurang 7 hari pertama. Boleh juga dibuat mandian atau minuman setitik sekali penggunaan. Untuk rawatan penyakit berkaitan, sila ambil setiap 15 minit atau setengah jam sehingga perubahan dirasakan. Teruskan untuk 3 hari berturut-turut.

PENGAMBILAN FORMULA INI MEMBANTU MENGATASI MASALAH BERIKUT:-

 Masalah atau gangguan suara serak pada waktu pagi dapat diatasi

 Kehilangan suara yang berlaku kerana korda vocal lumpuh secara tiba-tiba dan tidak bertemu juga tidak akan berlaku

 Suara dikatakan lebih teruk pada waktu pagi tetapi seringkali lebih baik pada waktu petang ataupun sebaliknya, bergantung kepada individu

 Batuk, tersedak, tercekik yang berlaku secara tidak sengaja semasa mengunyah dan menelan makanan akan dapat dielakkan

 ‘Penyalahgunaan suara’ tidak lagi menjadi persoalan kini : “Kerana mulut badan binasa”

 Membebaskan risiko ketumbuhan pada bahagian pangkal leher, kelenjar tiroid dan mobility laring dan tonsil Suara merupakan aset penting dalam bidang seperti nyanyian atau bacaan berlagu (Tilawah AlQuran). Malah berbagai aspek sosial kemasyarakatan yang melibatkan suara seperti syarahan, pidato, deklamasi puisi, marhaban, berzanji dan berbagai lagi yang merangkumi agama, bangsa dan budaya memerlukan suara yang lantang dan jelas serta konsisten.

PENYELESAIAN MASALAH DALAM BIDANG SENI SUARA KINI TELAH DITEMUI
Kini bagi mereka yang menceburi bidang ini atau sesiapa sahaja yang berminat boleh memperbaiki dan meningkatkan mutu suara dalam keharmonian bunyi-bunyian.
Rakaman gelombang berfrekuensi rendah yang konsisten dalam formula dengan konsep aromaterapi yang pertama seumpamanya ini merupakan tenaga yang suci lagi murni untuk keperluan berbagai peringkat usia.

RESONATOR DAN FREKUENSI SUARA
Frekuensi asas bunyi pada individu ditentukan oleh saiz alat resonannya (resonator) dan ini adalah khas kepada individu tertentu. Tetapi formula (SW resonans bunyi) dan asas suara dapat mengubah bakat dan kemampuan ini kepada sesiapa yang mengambilnya.
Alat resonans yang merangkumi paru-paru, faring, kaviti mulut, kaviti hidung, dan sinus serta pengubahsuaian oleh lidah, gigi, bibir dan lelangit bagi mewujudkan pertuturan dalam berbagai nada semasa bernyanyi.

SUARA DAN SISTEM TUBUH
Di dalam tubuh, sistem pengeluaran suara yang melibatkan bahagian tiroid amat berkait rapat dan menjurus kepada sistem komunikasi luaran dan dalaman. Komunikasi luaran melibatkan hubungan dengan alam sekeliling termasuk manusia, manakala dalaman melibatkan hubungan atau interaksi yang lebih kompleks di antara organ malah setiap sel tubuh.

 Merangsang keupayaan sel-sel otak untuk sistem komunikasi tubuh yang cekap

 Komunikasi dengan alam semula jadi secara harmoni melalui tahap di bawah sedar

Untuk online order sila SMS/WHATSAPP/CALL 012 - 976 5907 (PN. FANA) atau 010 - 529 9231 (FARMASI CVTSB)
PENGEPOSAN DILAKUKAN MELALUI GDEX, RM11.60