SERI WAJAH - MATERNITY ESSENTIAL OIL

1 BOTOL : 15ml

HARGA
PENGGUNA : RM 104.90
AHLI : RM 84.80


Kesihatan pencernaan ibu yang sempurna menjamin janin yang bersih dan bayi yang cantik

Tahukah anda bahawa janin menjalankan fungsinya sepenuhnya seperti saluran pencernaan bayi yang baru lahir lalu terbentuk dan mengembang secara berperingkat-peringkat sehingga sempurna hingga minggu ke lapan dan akan menyebabkan air ketuban menjadi amat kotor pada minggu keempat, kelima dan seterusnya walaupun ia mampu mencerna dan menyerap kekotoran tersebut. Kotoran janin yang berkumpul dalam saluran pencernaan yang dikeluarkan bermula sejak hari pertama kelahiran tidak begitu ketara kekotorannya kerana janin sememangnya berupaya menyerap atau memakan kekotoran pada persekitarannya tetapi alangkah baiknya jika kekotoran itu dapat dikurangkan dan diserap oleh sistem pencernaan ibu semasa hamil yang terdiri daripada perut dan usus ibu. Proses pencernaan ibu pada akhirnya akan menghasilkan kotoran yang berwarna hijau yang disebut mikronium. Kotoran ini sebahagiannya terdiri daripada cairan ketuban yang tidak terserap oleh usus dan sebahagian hasil kekotoran saluran pencernaan akan menyebabkan terjadinya komplikasi ibu mengalami masalah tekanan perasaan ataupun kerisauan. Kes seperti ini menyerupai kita meminum air kencing dan memakan kotoran sendiri.

Perkembangan janin selama 9 bulan dan 9 hari merempuh kepada pelbagai peristiwa ajaib. Oleh kerana janin adalah makhluk yang bersifat tidak meminta, maka sudah tentu jika keperluannya pasti sudah tersedia lengkap. Apa sahaja kemahuannya pasti mengorbankan keperluan si ibu yang mengandungnya. Bahkan lebih dari itu, dalam keadaan darurat, cadangan makanan dalam tubuh si ibu akan lebih diutamakan bagi si janin daripada ibu itu sendiri.

Ibu dapat merasakan keperluan bayi yang dikandungnya sehingga ibu dapat mengesannya baik secara emosi, mental mahupun fizikal. Seperti semua sudah mengetahui ibu menyalurkan semua keperluan si janin melalui ari-arinya. Untuk pengetahuan semua, ari-ari tidak dapat ditembusi oleh semua benda-benda besar seperti sel darah dan bakteria tetapi dapat ditembusi dengan cepat dan mendadak oleh molekul dan zat nutrisi kecil di dalam pati bunga yang akan meningkatkan antibodi si ibu dan menyaringkan sejumlah zat-zat bahaya seperti alkohol, nikotin, heroin, yang dapat melepasinya.

Perlu diberi perhatian, ubat-ubatan daripada bahan dadah yang bersifat najis sangatlah berbahaya bagi janin pada awal kandungan terutamanya pada saat raut wajah janin berkembang dengan pesatnya. Janin yang tinggal di tempat yang gelap gelita sibuk belajar dengan keupayaan mendengar gema seperti mana yang DIRAKAM DI DALAM UKURAN SERI WAJAH MATERNITY ESSENTIAL OIL. Janin juga sibuk melakukan berbagai pergerakan yang aktif walaupun diruang yang terhad. Ada yang memberi respon pada bunyi luaran dan bergerak seolah-olah ia tersentuh dengan bunyi bising daripada luar. Semasa mengandung keinginan nafsu makan terangsang secara luar biasa hasil daripada pengalaman emosi si ibu yang disebut sebagai mengidam hasil pembawaan bayi yang dikandung. Situasi sebegini yang dapat dibendung dengan Formula Maternity ini sekaligus dapat mengelakkan risiko kecacatan bayi, baik secara jasmani mahupun rohani yang tidak dapat dipenuhi kemahuannya.

Wanita harus bersedia menghadapi pelbagai kemungkinan semasa hamil. Bukan semua wanita bernasib baik dapat menjalani proses kehamilan dengan normal sehingga melahirkan. Disebabkan oleh pelbagai faktor, ibu yang hamil ada kalanya tidak dapat mengelakkan diri menghadapi kemungkinan pelbagai komplikasi sepanjang kehamilan mahupun proses kelahiran. Masalah ketidakselesaan ketika mengandung, sakit otot/tulang belakang, edema, radang ulu hati, hemorrhoids (pendarahan), air ketuban pecah sebelum tarikh kelahiran, bayi lemas dalam kandungan serta jaundice (demam kuning) terhadap bayi adalah diantara masalah yang boleh diatasi melalui penggunaan Seri Wajah MATERNITY ESSENTIAL OIL.

KELEBIHAN SERI WAJAH MATERNITY ESSENTIAL OIL: -

• Mengawal fungsi sistem pencernaan menjadi lebih teratur dan sempurna.

• Mengelakkan sembelit serta buasir.

• Mengurangkan bau air ketuban.

• Menjadikan air ketuban lebih bersih.

• Menguatkan otot-otot pelvik dan memudahkan proses kelahiran.

• Mengurangkan kesakitan semasa proses kelahiran.

• Mengelakkan risiko bayi songsang.

• Membantu pembentukkan bayi yang sempurna semasa dalam kandungan.

• Mengelakkan risiko penyakit pada bayi.

• Menjadikan tempoh nifas yang lebih singkat serta mengurangkan bau nifas yang kurang menyenangkan.

• Mengurangkan ‘stretch mark’ pada permukaan kulit terutamanya kawasan perut.

CARA PENGGUNAAN
Dibuat mandian
Titiskan setitik Seri Wajah Maternity Essential Oil ke dalam sebekas air bersama ais dan gunakan untuk bilasan terakhirnya ketika mandi.
Disapu pada perut
Titiskan setitis Seri Wajah Maternity Essential oil ke dalam air bersama ais. Curahkan sedikit ke tapak tangan dan disapu sekeliling permukaan perut. Amalkan setiap hari.

WAKTU PENGGUNAAN
Penggunaan Seri Wajah Maternity Essential Oil elok dilakukan pada bulan pertama kehamilan sehingga waktu kelahiran bayi. Akan tetapi tidak menjadi satu masalah sekiranya penggunaan Seri Wajah Maternity Essential Oil ini digunakan pada pertengahan ataupun penghujung waktu kehamilan.
Ibu yang sihat membentuk kepada perkembangan bayi yang sempurna. Manakala ibu dan bayi yang sihat membentuk kepada perkembangan keluarga yang ceria, harmoni dan sejahtera.

Untuk online order sila SMS/WHATSAPP/CALL 012 - 976 5907 (PN. FANA) atau 010 - 529 9231 (FARMASI CVTSB)
PENGEPOSAN DILAKUKAN MELALUI GDEX, RM11.60