ESSENTIAL FATTY ACID (EFA)
Minyak Kelapa Dara

1 BOTOL : 50 ml

HARGA
PENGGUNA : RM 83.70
AHLI : RM 71.00


Definisi Essential Fatty Asid
Essential Fatty Oil (EFA) – Virgin Coconut Oil ataupun dikenali sebagai Minyak Kelapa Dara ini diperolehi daripada buah kelapa muda matang yang terpilih dan dipetik sendiri daripada pokok kelapa didalam menjaga struktur molekul atomnya daripada mengalami proses salaian dan pengawetan ia tidak akan merosakkan struktur asal atau khasiat semulajadi minyak kelapa yang terdapat di dalam buah kelapa tersebut dan ini merupakan satu kunci bagi ikatan kimia yang sungguh stabil dengan aroma dan khasiat yang terbaik tanpa melibatkan sebarang penggunaan kimia. Melalui teknologi Colour Vibration Therapy (CVT), EFA oil ini akan dimasukkan getaran gelombang bagi memberikan kesan serta keberkesanan produk yang maksimum.

Kajian Saintifik Fatty Acid
Daripada sumber penyelidikan perubatan, minyak kelapa dara ini terdiri daripada beberapa jenis lemak (fatty asid) yang amat berguna dan berkesan terhadap pembentukan kesihatan manusia. Fatty asid ini merupakan sejenis karbolik asid yang terdiri daripada ikatan rantaian panjang alifatik yang boleh membentuk kepada ikatan lemak tepu dan tidak tepu. Ianya diperolehi melalui proses hidrolisis ester pada lemak atau minyak biologikal (triglycerides) yang diambil daripada sumber tumbuhan (minyak kelapa dara) atau haiwan.

Asid Lemak (Medium Chain Fatty Acids)
Minyak kelapa dara terdiri daripada 92% asid lemak (medium chain fatty acid) yang merupakan diantara lemak tepu lain, khusus untuk kesihatan manusia. Lemak tepu ini memberi rantaian panjang fatty asid yang berkepekatan tinggi dan mudah diserap ke dalam tubuh yang amat membantu kepada proses penghadaman dan perkumuhan.
Rantaian asid lemak akan dihantar terus ke hati ini akan diproses lalu membentuk kepada satu bentuk tenaga bagi tubuh badan manusia. Melalui kajian, asid lemak ini berupaya melindungi diri daripada serangan penyakit dan membantu menyembuhkan pelbagai jenis penyakit yang disebabkan oleh faktor Microbial. Disamping itu juga mampu meningkatkan sistem imun tubuh dan bertindak dalam penyerapan dan perkumuhan magnesium, kalsium, dan asid amino.
Antara asid lemak yang terdapat dalam minyak kelapa dara ialah Caproic, Caprylic Asid, Capric Acid Lauric Acid dan Myristic Acid. Pengambilan minyak kelapa dara ini tidak memberi sebarang kesan toksikologi ataupun farmalogikal, bahkan asid lemak ini serta lain-lain protein yang baik untuk kesihatan.

Kelebihan:
•Meningkatkan sistem imun badan.
•Membantu mengeluarkan toksin daripada tubuh.
•Membantu mengelakkan penyakit batu karang.
•Membantu memelihara kesihatan hati dan buah pinggang.
•Membantu mencegah penyakit jantung.
•Membantu mencegah serangan kanser.
•Memberi nutrisi pada ibu mengandung, juga pada bayi yang menyusu.
•Membantu memberi keanjalan kulit dan melambatkan proses penuaan.
•Menurunkan berat badan.

Cara Penggunaan:
1 sudu teh EFA dicampurkan dengan 2 titik AVH, dua kali sehari.

Untuk online order sila SMS/WHATSAPP/CALL 012 - 976 5907 (PN. FANA) atau 010 - 529 9231 (FARMASI CVTSB)
PENGEPOSAN DILAKUKAN MELALUI GDEX, RM11.60