ENERGISED LIQUID CHLOROPHYLL

1 BOTOL : 500 ml

HARGA
PENGGUNA : RM 58.30
AHLI : 47.70


Klorofil merupakan ‘darah’ dalam kehidupan tumbuhan.
Alfalfa (medigo sativa) adalah satu-satunya tumbuhan yang paling kaya dengan nutrisi. Alfalfa juga lebih dikenali sebagai ‘bapa kepada segala makanan’. Tumbuhan berharga ini amat penting untuk meningkatkan dan mengekalkan tahap kesihatan kerana ia mengandungi klorofil yang terbaik.
Energized Liquid Chorophyll mengandungi klorofil alfalfa yang kaya dengan mineral seperti kalsium, bagi membantu mengawal serta mengatur kalsium darah. Kajian menunjukan bahawa darah menstruasi mengandungi 40% mineral kalsium berbanding darah yang normal. Klorofil dapat mengimbangi dan mengawal kadar kalsium yang hilang dalam tempoh berkala ini.
ELC amat sesuai untuk mengawal berat badan kerana bahan ini membersihkan struktur sel dan tisu tubuh, membakar lemak dengan merangsang kalenjar pituitai untuk pembersaran hormon. Klorofil mampu menghalang tumbesaran dan pembiakan bakteria beracun serta menyekat tindakbalas metabolic karsinogen – elemen penyebab kanser. Juga membantu menyembuhkan luka atau kecederaan, menambah kandungan sperma dan membersihkan hati daripada keracunan kerana klorofil memiliki vitamin K yang menghasilkan protrombin bagi mengekalkan tahap kepekatan darah.
Pertama kali ditemui oleh Medes dari Persia pada 500 sebelum Masihi, akar alfalfa boleh mencapai sehingga 130 kaki ke dasar tanah dengan kuasa penyerapan nutrien, vitamin dan mineral yang cukup tinggi.
Teknologi moden membolehkan ELC diperhatikan lagi khasiatnya. Menerusi teknik rakaman gelombang bunga-bungaan terpilih, ELC menjadi keperluan tenaga yang mampu merangsang keseimbangan sistem tubuh khususnya melalui proses peredaran darah.
Klorofil adalah pidmen hijau yang mempunyai fungsi utama dalam memberikan warna pada sayuran dan tumbuhan hijau. Pigmen ini bukan sekadar memberikan warna hijau namun juga memainkan peranan penting dalam proses fotosintesis yang konsisten dan teratur. Tanpa klorofil, tumbuhan hijau tidak dapat hidup kerana tidak memperolehi sumber energy.

Energised Liquid Chlorophyll amat membantu bagi:

• Mengatasi asma

• Mengatasi keletihan

• Mengawal tekanan darah

• Mengawal keadaan cepat mengantuk

• Mengatasi anaemia

• Mengatasi menopos awal

• Mengurangi kesakitan menstruasi

• Menyingkirkan keracunan dalam usus

• Meningkatkan kadar asid dan alkali dalam tubuh

• Mengimbangi kadar metabolism dalam darah

• Meleraikan unsur radikal bebas di dalam darah

Cara Penggunaan:
ELC amat sesuai dijadikan minuman nutrisi harian. Hanya campurkan sesudu besar ELC ke dalam segelas air sejuk. Amalkan setiap pagi dan malam.

Untuk online order sila SMS/WHATSAPP/CALL 012 - 976 5907 (PN. FANA) atau 010 - 529 9231 (FARMASI CVTSB)
PENGEPOSAN DILAKUKAN MELALUI GDEX, RM11.60